La Xarxa Solc

Onze pobles del Camp i de les Terres de l'Ebre creen una associació de municipis d'interior, creant ahir, la Xarxa SOLC, una associació de municipis que aposten per un desenvolupament local basat en l'explotació turística sostenible del paisatge.

A l'acte de presentació van estar presents, també, Àngel Xifré, delegat territorial del Departament d'Innovació, Empresa i Recerca; Octavi Bono, Gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el Dr. Salvador Anton, Director de l'Escola Universitària de Turisme de la URV.

Els municipis d'Aiguamúrcia i del Pla de Santa Mària (Alt Camp), Renau i el Catllar (Tarragonés), Capafonts, Riudecanyes i Colldejou (Baix Camp), Ulldemolins i Morera del Montsant (Priorat), Tivissa i Rasquera (Ribera d'Ebre), són els socis fundadors d'aquesta associació que neix amb el suport financer i amb ajuts procedents del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i del seu Patronat de Turisme.

La xarxa SOLC és un espai de cooperació entre municipis, administracions, empreses i universitat amb vocació de ser:

1. Unir els esforços dels petits municipis d'interior per aconseguir eines de gestió i recursos per explotar turísticament i de forma sostenible el seu paisatge.

2. Constituir un instrument de cooperació i d'intercanvi per al desenvolupament  d'eines de gestió pública i planejament estratègic (pla estratègic, pla de desenvolupament econòmic local, Agenda Local 21, POUM, etc) que desenvolupin  ofertes i productes de turisme sostenible de qualitat, que tinguin el paisatge com a eix vertebrador.

3. Proporcionar als responsables polítics i tècnics de les administracions locals, models, mètodes i tècniques constrastades i experimentades de turisme sostenible i de qualitat.

4. Desenvolupar projectes relacionats amb la promoció del turisme sostenible en l'àmbit local a través de l'obtenció de finançament extern.

5. Promoure la implicació de tots els sectors i agents socials dels municipis en la formulació i implementació de polítiques locals de turisme sostenible.

6. Col·laborar amb altres entitats públiques i privades en la promoció de l'oferta turística en benefici de l'atracció de visitants i la millora d'aquest.

7. Contribuir a crear un model propi, innovador i diferenciat de desenvolupament turístic lligat als petits municipis amb un alt valor paisatgístic que sigui un reclam per turistes a nivell local, nacional i internacional.

8. Posicionar-se en els mercat turístics de tal forma que s'identifiquin els municipis integrats a la Xarxa amb un model de turisme sostenible d'alta qualitat basat en l'explotació sostenible del paisatge.

 Presentació Xarxa SOLC